facebook

За новим законом більшість предметів у вишах України викладатимуть англійською

За новим законом більшість предметів у вишах України викладатимуть англійською

Заклади вищої освіти зможуть ухвалювати рішення проводити навчання більшості дисциплін англійською мовою, незважаючи на рівень її опанування студентами.

Про це йдеться в документі законопроєкту, який ініціював президент України Володимир Зеленський, пише OBOZ.UA

Верховна Рада ухвалила проєкт закону в першому читанні. Метою запропонованих змін є розширення застосування англійської мови у суспільному житті та створення умов для її опанування українцями.

“Заклад вищої освіти має право ухвалити рішення про викладання однієї, кількох або більшості дисциплін, виконання індивідуальних завдань та проведення контрольних заходів англійською мовою, про що чітко зазначається в описі освітньої програми під час вступу”,– йдеться у документі.

Крім цього, після схвалення законопроєкту в другому читанні англійська стане обовʼязковою і для вступу на магістратуру. Також отримання ступеня доктора філософії передбачає опанування англійської мови на рівні В1 за шкалою рекомендацій Ради Європи з мовної освіти та публічного захисту дисертації у разовій спеціалізованій вченій раді.

Нагадаємо, до запропонованих змін університети мали право ухвалювати рішення про викладання всіх дисциплін англійською мовою, але за умови, що всі студенти, які вивчали відповідні дисципліни, володіють нею.

Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Джерело.


Повернутись вверх