facebook

На який термін випускатимуть студентів за кордон: у Міносвіти дали відповідь

На який термін випускатимуть студентів за кордон: у Міносвіти дали відповідь

Найближчим часом Міністерство освіти України може дозволити українським студентам непризовного віку виїжджати на один навчальний семестр за кордон.

Про це розповів заступник міністра освіти Михайло Винницький в телеканалу “Інтер” в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

Ми зараз розпрацьовуємо певні механізми, щоб дозволити максимум односеместрову мобільність. Плануємо здійснити можливість студентам під час бакалаврату повчитися один семестр в одному з європейських університетів, – сказав Винницький.

Він вказав, що існує ряд можливостей від закордонних університетів-партнерів, які відкрили свої можливості для українських студентів та виявили зацікавленість у тому, щоб вони вирушили навчатися протягом одного семестру.

Наразі міністерство напрацьовує схему, за якою не буде зловживань.

Я думаю, що найближчим часом можна буде говорити про деякі зміни в тому числі до постанов Кабміну і наказів міністерства, – додав заступник міністра освіти.

 

Чтайте також:  Освітній експерт озвучив два варіанти, які врятують малі сільські школи від закриття: зміни відчують лише директор і кілька педагогів

Джерело.


Повернутись вверх