facebook

«Стільки домашки навіть в моєму піонерському дитинстві не було», – батьки обурилися через навантаження у школах

«Стільки домашки навіть в моєму піонерському дитинстві не було», – батьки обурилися через навантаження у школах

Вважають це недопрацюванням Міносвіти та недосконалістю НУШ.

У одній з профільних груп соцмережі Facebook киянка Олена Бутенко підняла тему навантаження у школах, зокрема у класах, що вчаться за реформою, що отримала назву «Нова Українська Школа»

Жінка розповіла, що у її дитини-шестикласника 4 дні на тиждень по 7 уроків і лише один раз на тиждень – 6 уроків.

Жінка зауважила, працівникам Міністерства освіти варто було б звернути увагу на освітній процес та перевантаження неповнолітніх, які ще й повинні після практично повноцінного робочого дня виконувати домашні завдання.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Тож поясніть, хто розуміється, чому трудовий кодекс таке навантаження на підлітків забороняє, а освітній впроваджує?! – запитує мама.

Допис за декілька годин набрав понад тисячу вподобайок, численні поширення та сотні коментарів.

Ось деякі з них:

Violetta Polishchuk

Плюсуюсь, шостий клас і це жах! Де вони полегшили програму? Де НУШ подівся? Стільки домашки навіть в моєму піонерському дитинстві не було.

Іра Бойко

Я би ту домашню взагалі відмінила, як вона мені вже набридла: вічні нерви, крики і плач

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Марина Насадюк

Залишу це для наших «дитиноцентристів з МОН»

Неповнолітні працівники мають право: на скорочену тривалість робочого часу (ст. 193 КЗпПУ): у віці 16—18 років — 36 годин на тиждень; у віці 15—16 років (для учнів віком 14—15, які працюють у період канікул) — 24 години на тиждень

ТОБТО, 34 години одних вже уроків БЕЗ ДЗ для ШОСТОГО КЛАСУ 12-11 років – ЦЕ ОВЕРДОФІГА

Oksana Muronchyk

Ця НУШ – це несусвітній непотрібний жах! А вчителі кажуть якось мотивувати! Як??) Коли вникаю в цю всю хрінь, що задають додому, то тільки думаю, коли вже, нарешті, ця школа закінчиться.

Olha Tereshchenko

Єдина задача школи – навчити забивати на усе (в кращому випадку усе неважливе, в звичайному житті просто на все). Якщо робите все це сумлінно, то до 9-11 класу підеш не на ЗНО, а до психіатра за пігулками. Бо, навіть, доросла людина не може роками працювати із навантаженням 10-12 годин на день

Тетяна Тараненко

Ви праві на 100 відсотків, син навчається у 9 класі, навчається старанно, на минулому тижні психолог робила тест-опитування і там було питання: «Як ти проводиш свій вільний час?» Так от його відповідь: «Ніяк, бо з цими уроками в мене його немає». Постає питання: Навіщо це все?

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Natalia Klimenko

Надважлива тема! Виходить, дитина має повернутись зі школи о 16 годині, поїсти і знову сісти за уроки. Це майже повноцінний дорослий робочий день. Навіщо?? Невже не жаль дітей? А прогулянка? А гуртки? А відпочинок? В такому віці цілий день сидячи.. жах. Так ще й на репетиторів школа давним-давно сперлась, як на милиці. Що це, як не крах шкільної освіти? Якась пародія на європейську освіту з тим НУШем.

Серед батьківських коментарів навіть лунають пропозиції зареєструвати петицію про зменшення навантаження у школах.

Зауважимо, що на сайті Міністерства освіти і науки України зазначається, що

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням.

Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.

Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

Джерело.


Повернутись вверх