facebook

Знову нові правила для школярів та абітурієнтів: ДПА скасували, але вигадали нові проблеми

Знову нові правила для школярів та абітурієнтів: ДПА скасували, але вигадали нові проблеми

Для школярів та абітурієнтів вигадали нові правила та скасували ДПА
В Україні скасували ДПА, але вступна кампанія проходитиме за особливою процедурою. Даною інформацією ділиться Гайворонська міська рада у Телеграм-каналі.

8 листопада поточного року Верховна Рада підтримала проект Закону №10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року».

Законопроектом передбачено внесення змін до деяких законів України, таких як «Про вищу освіту», та «Повної загальної середньої освіти», які регулюють питання завершення навчального року в системі загальної середньої освіти та проведення вступної кампанії до закладів вищої та спеціальної перед вищої освіти.

Вступні випробування на бакалаврські програми до закладів вищої освіти України будуть проведені у форматі національного мультипредметного (НМТ) тесту. Тести абітурієнти складатимуть на комп’ютері.

В рамках НМТ кожен учасник виконуватиме завдання з чотирьох навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один на вибір із переліку – українська література, іноземна мова, біологія, хімія, фізика, географія.

Предмет на вибір вступник вкаже під час реєстрації для участі у НМТ.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

Наразі МОН України розробляє Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році, тобто документ, який деталізує модель вступної кампанії 2024 року.

Джерело.


Повернутись вверх