facebook

У батьків істерика: нардепи вигадали нові іспити у школах – від початкової до випускників

У батьків істерика: нардепи вигадали нові іспити у школах – від початкової до випускників
Рада повернула історію України та іноземну мову до обов’язкових предметів ДПА
Депутати Верховної Ради ухвалили рішення повернути історію України та іноземну мову до обов’язкових предметів для державної підсумкової атестації (ДПА). Про це повідомляє “УП. Життя”.

Згідно з головою Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергію Бабаку, дія відповідного закону №9046 розпочнеться лише після закінчення воєнного стану в Україні.

8 листопада Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9046, який передбачає проведення ДПА для учнів 9 та 11 класів з чотирьох обов’язкових предметів.

Після завершення 4 класу учні проходитимуть ДПА з української мови та математики.

Для випускників 9 та 11 класів передбачено не менше чотирьох іспитів, за словами Бабака. Це українська мова, математика, історія України та іноземна мова.

“Закон набуде чинності з 1 січня 2024 року. Однак щороку, поки діє воєнний стан і поки ми не повернемо всі наші території, ми припинятимемо ДПА. Тому цей закон має “рамковий” характер.

Разом із ним депутати ухвалили законопроєкт 10092 про призупинення ДПА наступного року. У ньому зазначено, що ми зупиняємо ДПА”, – наголосив Сергій Бабак.

Чтайте також:  Освіта майбутнього: які зміни готують українським школярам

Раніше ми повідомляли, що у 2024 році в Україні планується провести пілотну Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х класів.

Джерело.


Повернутись вверх