facebook

Освітянам нагадали, чи зобов’язані вони роздруковувати електронні журнали або вести паперові паралельно

Освітянам нагадали, чи зобов’язані вони роздруковувати електронні журнали або вести паперові паралельно

Нова українська школа” нагадує, що за наказом Міністерство освіти і науки України “Про затвердження Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі” від 9 вересня 2022 року заклади загальної середньої освіти можуть вести електронні журнали замість паперових, а також інші документи закладу освіти в електронній формі.

Як пояснюють юристи, згідно з пунктом 5 Інструкції з діловодства в закладах загальної середньої освіти, заклади можуть створювати документи тимчасового (до 10 років включно) строку зберігання лише в електронній формі за умови наявності відповідного технічного забезпечення з урахуванням вимог законодавства України та цієї Інструкції.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Крім цього, відповідно до пункту 6 цієї Інструкції на підставі даних ділової документації закладу освіти, що вносяться та обробляються в електронних освітніх інформаційних системах (ОІС), створюються та/або ведуться в електронній формі, зокрема, і класні журнали для 1–4 класів та 5–11 (12) класів.

Розділ II Інструкції визначає, що електронний класний журнал є документом ділової документації закладу освіти, що ведеться в електронній формі. У разі потреби електронний класний журнал та інші документи генеруються засобами ОІС у формі електронного документа шляхом вивантаження даних у форматах pdf, csv, xlsx або іншому зчитуваному форматі на вибір особи, яка зробила до системи запит щодо вивантаження.

Чтайте також:  Чому підвищення зарплат з 1 квітня 2024 року не відбулося: відповідь Мінекономіки

Вимога роздруковувати електронні класні журнали для зберігання, особливо коштом учителів, а також вести два журнали – електронний і паперовий водночас – є необґрунтованим і неефективним способом ведення ділової документації, що суперечить законодавству.

Джерело.


Повернутись вверх