facebook

Федоров про реформу освіти в Україні: збільшиться кількість кваліфікованих IT-спеціалістів

За словами Федорова, студентам ІТ-спеціальностей, які входять до нерегульованих, буде легше поєднувати роботу з навчанням.

В Україні реформа освіти збільшить кількість кваліфікованих IT-спеціалістів.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав міністр трансформації Михайло Федоров.

“Студентам ІТ-спеціальностей, які входять до нерегульованих, буде легше поєднувати роботу з навчанням, щоб набувати реального досвіду. Також студенти зможуть самостійно вибирати до 50% курсів, формуючи свою освітню траєкторію, та розставляти пріоритети”, – наголосив Михайло Федоров.

Він також додав, що трирічний бакалаврат та гнучкість у виборі навчальних програм — це одні з головних пунктів, про які просила ІТ-спільнота під час роботи над дорожньою картою реформування ІТ-освіти, адже Україні потрібно якнайбільше крутих айтівців.

“Оптимізація навчального процесу зробить ІТ-освіту ефективнішою і якіснішою. Сучасна система освіти — фундамент конкурентоспроможної економіки. Освічені люди з прокачаними скілами будуватимуть бізнеси, запускатимуть стартапи та створюватимуть додану вартість. Освіта — безпрограшна інвестиція в майбутнє”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, що в Україні уряд підтримав законопроєкт, який наблизив українську освіту до європейських стандартів.

Чтайте також:  "Не звинувачуйте у всьому вчителів!" Лікарчук дав чотири поради, як мотивувати молодих педагогів йти працювати в школу

Джерело.


Повернутись вверх