facebook

Карпачов назвав топ-3 “шкідливих казок”, які не варто читати дітям

Карпачов назвав топ-3 “шкідливих казок”, які не варто читати дітям

Дмитро Карпачов, експерт із дитячої психології та розвитку особистості, поділився трьома “шкідливими” казками, які не варто читати дітям. Це “Карлсон”, “Попелюшка” та “Червона Шапочка”.

За словами психолога, кожна з них негативно впливає на розвиток дитини та створює неправильні сценарії на майбутнє життя. Свої думки зірковий психолог висловив в Instagram.

Карлсон, як каже Карпачов, створює для дитини викривлене уявлення про дружбу, бо у казці Малюк постійно підкорюється чужим бажанням. Крім цього, заради комфорту Карлсона жертвує власним, щоб догодити “другу” і не має власних кордонів.

Попелюшка, на думку психолога, впливає на побудову сценаріїв у дівчат у майбутньому. Наприклад, визначає поведінку жертви, як єдиний успішний шлях для жінки і заміжжя, як порятунок від усіх бід. Окрім того, робить поганими мачух.

“Мені завжди бракувало активної позиції від Попелюшки та розуміння, що ж пішло не так у стосунках мачухи та падчірки”, – додає експерт з розвитку особистості.

Червона Шапочка викликає багато запитань у зіркового психолога. Наприклад, чому матір відправила саму дитину до темного лісу, а не пішла з нею разом, тим самим убезпечивши доньку і провівши з нею час.
Дівчинка ж без роздумів розмовляє із незнайомцями у лісі, що, за словами Карпачова, говорить про відсутність розмов про безпеку у родині. І найбільше, що вражає експерта, це сцени насилля у казці.

Чтайте також:  «ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

Джерело.


Повернутись вверх