facebook

Чи можуть директори вести уроки чи гуртки у своїй школі: відповідь МОН

Чи можуть директори вести уроки чи гуртки у своїй школі: відповідь МОН

У МОН відповіли, що відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, керівникам та іншим працівникам закладів освіти дозволено виконувати викладацьку чи гурткову роботу в межах свого робочого часу за основною посадою. Така робота не вважається сумісництвом.

Про це повідомила освіта.ua з посиланням на лист МОН.

Втім, у МОН зазначили, що відповідно до пункту 91 згаданої Інструкції, керівники можуть викладати чи вести гуртки не більше 9 годин на тиждень (360 годин на рік), якщо за основною посадою вони отримують повний посадовий оклад (ставку).

Для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при здійсненні педагогічної (викладацької) діяльності керівниками закладів освіти в межах годин, визначених пунктом 91 Інструкції № 102, слід керуватися статтею 28 Закону України “Про запобігання корупції” та вживати передбачених Законом заходів для його врегулювання. Заходи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів визначено статтями 28 – 36 цього Закону, зокрема здійснення повноважень під зовнішнім контролем”, – додали в міністерстві.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Джерело.


Повернутись вверх