facebook

У студентів чорна смуга: почалися масові відрахування з ВНЗ – названо причину

У студентів чорна смуга: почалися масові відрахування з ВНЗ – названо причину

Українцям розповіли про відрахування з ВНЗ
Зазначається, що з 1 вересня більшість українських університетів відновили очне навчання, вперше за останні 3,5 роки, дотримуючись рекомендацій МОН України. Тепер у ВНЗ погрожують масовими відрахуваннями серед студентів та назвали причини. Про це повідомляють Vesti.

Отже, у повідомленні йдеться, що після введення карантину в 2020 році через COVID-19, більшість навчального процесу перейшла в онлайн-режим. Хоча були спроби повернення до навчання, вони були короткочасними.

Також повідомляється, що правила передбачають, що студенти мають відвідати заняття упродовж перших 10 днів нового семестру. Інакше їх можуть виключити із вишу. Сергій Гнатюк, декан факультету комп’ютерних наук Національного авіаційного університету, зазначив, що багато студентів перебувають за кордоном на момент початку навчання.

“Ми маємо визначити, хто вже почав заняття. Залежно від цього вирішимо, чи ми продовжуватимемо з ними дистанційне навчання чи виключатимемо зі списку”, — каже Гнатюк.

У свою чергу, заступник декана кібернетичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Кашпур підтвердила, що їхня політика сувора.

“Якщо студент не з’являється протягом 10 днів, його буде виключено відповідно до розпорядження ректора”, – уточнила Кашпур.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Джерело.


Повернутись вверх