facebook

НМТ-2024: батькам та школярам вже зараз потрібно готуватися – буде дуже багато нового

НМТ-2024: батькам та школярам вже зараз потрібно готуватися – буде дуже багато нового
У Міносвіти розповіли, як проходитиме НМТ-2024
Випускники шкіл щороку мають складати іспити. До повномасштабного російського військового вторгнення це було ЗНО, а вже кілька років — НМТ. У Міносвіти та Українському центрі оцінки якості освіти поділилися, які зміни планують запровадити у НТМ-2024 для випускників. Відео опубліковано на YouTube-каналі Ukrinform TV.

Школярі знову складатимуть НМТ у 2024 році для вступу у вищі заклади освіти України на бакалаврські програми.

Але у відомствах вирішили збільшити кількість обов’язкових предметів, які їм потрібно буде здати. Так, до української мови та математики додасться ще й історія України.

Ще буде четвертий предмет, який випускники матимуть змогу обрати самостійно. На вибір пропонується:

  • Українська література;
  • Іноземна мова: англійська, французька, німецька, іспанська;
  • Біологія;
  • Фізика;
  • Хімія;
  • Географія.

Щоб скласти іспит з української мови та математики, абітурієнтам дадуть 2 години. Потім їм дається коротка перерва, після чого розпочнеться тестування з історії України та четвертого предмета на вибір.

Це означає, що школярам надається 60 хвилин на кожний предмет. Про те, скільки ж триватиме перерва, інформації поки що немає.

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий поділився, що відомство не розглядає скорочення ключових дисциплін, але працюватиме над тим, щоб вони стали більш концентрованими.

Чтайте також:  За які порушення учасника НМТ позбавлять права стати студентом

У Міносвіти виступають за те, щоб у старшій профільній школі, починаючи з 2027 року, учні змогли обирати напрям, яким бажають навчатися.

Міністр навів приклад, що у 7-9 класі діти мають близько 20 предметів. Така кількість “складно засвоїти й без стресу та онлайн-навчання”.

Притому, що не всі мають можливість користуватися гаджетами для дистанційного навчання. Тому з огляду на те, що з часом школярі все одно концентруються більше на тих предметах, які їм цікаві, можна дати можливість вибору.

Джерело.


Повернутись вверх