facebook

Чи буде історія України обов’язковою на НМТ-2024: коментар УЦОЯО

Чи буде історія України обов’язковою на НМТ-2024: коментар УЦОЯО

У 2024 році випускники будуть складати математику, українську мову та історію України. А також один предмет на вибір.

Про це заявив на Михайло Винницький — заступник міністра освіти і науки України на пресбрифінгу «ВСТУПНІ ВИПРОБУВАННЯ У 2024 РОЦІ: ЧОГО ОЧІКУВАТИ».

Тетяна Вакуленко, директорка Українського центру оцінювання якості освіти, додала, що тестувати будуть історичний період від 16 століття і дотепер, аби учасники розбиралися в передумовах великої війни. Також вона анонсувала розширення предметів на вибір: тепер це іноземна мова, українська література, фізика, хімія, біологія, географія. Завдання НМТ будуть відповідати програмам ЗНО. Тестування почнуть відбуватися в травні і триватимут в 1 зміну.

Загалом тест буде тривати 4 години з перервами в один день. Він заявив, що багато інших країн складають 5 і більше обов’язкових предметів в один день.

Стосовно ЗНО – його повертати не планують з міркувань безпеки. Для цього будуть вносити спеціальний закон, який регулюватиме проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це заявив Сергій Бабак — голова Комітету освіти, науки та інновацій Верховної Ради України.

Чтайте також:  Навіть якщо вони просто лежать у кишені: які речі категорично не можна брати на НМТ-2024

Джерело.


Повернутись вверх