facebook

Батьки скаржаться на шкільні обіди – дітям за великі гроші дають родзинки та гнилі яблука

Батьки скаржаться на шкільні обіди – дітям за великі гроші дають родзинки та гнилі яблука

Батьки незадоволені тим, що подають дітям навіть не зі шкільних їдалень, а у пластикових контейнерах невідома компанія

Вже два тижні діти знову повернулися до навчальних закладів — хтось очно, хтось дистанційно — у тих регіонах, де ще не надто безпечно ходити до школи через постійні обстріли.

У Дніпрі малюки сидять за партами, але замість звичної їжі у їдальнях, до якої всі звикли, їм видають порції у ланч-боксах. Це з постійними повітряними тривогами.

Обід коштує 75 гривень — і замість того, щоб отримати смачний, теплий обід, діти отримують холодні страви з дивними поєднаннями. Ніхто це їсти не хоче. Іноді трапляються зіпсовані продукти, а ще все це віддають у пластикових контейнерах, з яких незабаром ростуть гори сміття.

Хоча для учнів початкової школи, як заявляє одна мати, харчування безкоштовне. Але меню викликає запитання. Про це повідомляєТСН.

“Якщо враховувати, що харчуються вони після першого уроку, квасоля та квашена капуста не зовсім для сніданку. Каші холодні та зовсім прісні”, – зазначає вона.
І це проблема не однієї школи, а кількох. Комусь навіть “навалили” родзинки, але від нього був неприємний запах. У результаті дитина, якій попалася ця порція, з’їла лише яблуко.

“Як можна кефір, виноград з курагою та рибну котлету давати в один день. Готують не в школі, а привозить якась стороння сторона, так вплинути на них саме школа не може. Нам порадили писати скарги”, – заявляє мати однієї дитини.
Що стосується пластику, про який вже було згадка, то їжу нагрівають прямо в ньому, хоча ця речовина виділяє шкідливі компоненти з підвищенням температури. А потім біля школи збирається сміття.

Джерело.


Повернутись вверх