facebook

Діти більше ризикують заразитися COVID-19 вдома, ніж в школі, – дослідження

Діти більше ризикують заразитися COVID-19 вдома, ніж в школі, – дослідження

Ризик захворіти коронавірусом у дитини в школі “надзвичайно низький”, зазначають в урядовій медичній службі Англії Public Health England, і вони, найімовірніше, “підхоплять” його вдома. І вчителі також мають менший ризик інфікування.
Про це повідомляє британське видання Daily Mail з посиланням на урядове дослідження.

Дослідники проаналізували ситуацію серед дітей у 131 англійській початкових та дошкільних школах у червні та на початку липня. Зауважимо, що майже кожній дитині у дослідженні було до 11 років, тому це не стосується загальноосвітніх шкіл.

З 12 026 дорослих та дітей лише у трьох виявили позитивний результат на COVID-19. Двоє хворих були персоналом, а один дитиною.

Лікар Шамез Ладхані, консультант-епідеміолог, сказав, що це найбільше дослідження подібного роду в країні.
Відвідування дошкільних та початкових шкіл не приносить додаткового ризику ні персоналу, ні школярам. Хоча ці результати є попередніми, вони повинні дуже заспокоїти батьків, які можуть хвилюватися щодо повернення своїх дітей до школи,– заявив епідеміолог.

Діти більше ризикують заразитися COVID-19 вдома, ніж в школі / Фото: Getty Images

Він додав, що зараженість під час навчання надзвичайно низька.

“І хоча, здається, діти заражаються COVID-19, переважна більшість відчуває легкі симптоми або відсутність симптомів, і навряд чи їх передасть”, – додав Ладхані.

Чтайте також:  Україні потрібні успішні сантехніки, а не лише юристи: заступник міністра освіти і науки

Джерело.


Повернутись вверх