facebook

Учні, які ходитимуть до школи, мають носити з собою два рюкзаки

Учні, які ходитимуть до школи, мають носити з собою два рюкзаки

З 1 вересня школярі, які навчаються в очному форматі, мають носити з собою два рюкзаки – один звичайний, другий – на випадок повітряної тривоги. Що повинно в ньому бути?

У чому проблема?

Нагадаємо, з 1 вересня у школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації. Також з’явиться нова форма навчання у дистанційних школах.

Проте міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Також повідомлялось, що у школах Києва думають над тим, аби ввести другу зміни або змішану систему навчання через недостатню кількість укриттів.

Яке рішення?

Школярі, які навчаються в очному форматі, мають носити з собою два рюкзаки – один звичайний, другий – на випадок повітряної тривоги.

Як це працює?

“На випадок повітряної тривоги батькам школярів варто підготувати окремий наплічник, який дитина триматиме у школі й під час повітряної тривоги братиме з собою до укриття”, – пояснюють спеціалісти.

У такий наплічник варто покласти:

  • поживні батончики, снеки довготривалого зберігання;
  • пляшку питної води;
  • вологі серветки;
  • теплу легку ковдру;
  • записку, в якій вказано ПІБ дитини, контактні дані батьків і ближніх родичів (імена, номери телефонів, адреси);додатковий телефон (за можливості) разом із зарядним кабелем і повербанком;
  • медичні препарати, якщо дитина проходить курс на постійній основі (попередньо поінформувавши про це класного керівника й вклавши інструкцію, як саме потрібно давати препарат);
  • кілька речей, які створять дитині атмосферу комфорту. Це може бути книжка, розмальовка або улюблена іграшка.
Чтайте також:  Українських учнів навчатимуть прав дитини згідно з Європейською соціальною хартією

Спеціалісти радять не перевантажувати наплічник, адже важкий рюкзак може завадити дитині швидко евакуюватися у безпечне місце.

Зазначимо, що раніше у МОЗ радили враховувати особливості дитини, збираючи “тривожний” рюкзак.

Крім того, фахівці рекомендують подумати і над тим, що слід покласти в пакет, який зберігатиметься у школі на випадок тривоги, а що дитина носитиме із собою у шкільному ранці.

Джерело.


Повернутись вверх