facebook

Названо найкращі школи України за результатами НМТ-2023

Названо найкращі школи України за результатами НМТ-2023

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг закладів загальної середньої освіти України за підсумками НМТ 2023 року.

Підкреслюється, що специфікою цьогорічного рейтингу є те, що учасники проходили тестування в умовах воєнного стану.

Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники проходили національний мультипредметний тест (українська мова, математика, предмет на вибір).

Під час проходження НМТ учасники стикалися з деякими ускладненнями, як-от переривання тестування через повітряну тривогу або технічні труднощі, повʼязані з кібератаками на систему національного мультитесту.

Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей.

У повідомленні зауважується, що зважаючи на формат тесту, умови проведення та особливості визначення результатів НМТ, порівнювати рейтинг 2023 року з рейтингами попередніх років не є доцільним.

Також, зважаючи на вказані особливості, не є доцільним ухвалення управлінських рішень за результатами учнів конкретної школи чи конкретного регіону в загальному рейтингу.

З повним переліком ТОП-200 2023 року можна ознайомитися за посиланням.

Подаємо перших 15 позицій рейтингу.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Джерело.


Повернутись вверх