facebook

У соцмережі показали, чим харчують київських школярів: обурливі фото

У школах Києва дітей годують спеціальними ланч-боксами, проте їх склад обурив багатьох батьків. Там доволі мало продуктів, і вони не надто корисні для малечі.

 

Про інцидент повідомила мама одного з школярів у соцмережі фейсбук.

Важливо Скандал у школі Черкас: у дівочій роздягальні встановили камеру спостереження Скандал у школі Черкас: у дівочій роздягальні встановили камеру спостереження

Жінка на підтвердження своїх слів опрублікувала фото, з яких видно, що у ланч-боксу для сніданку в школі входять два шматочки сиру, маленька булочка, одне яблуко, одна слива, шматочок несвіжого банану і пакетик соку.

Киянка вважає такий шкільний сніданок “трешом”. “Нагодуйте цим 450 осіб, які сидять у Верховній Раді. Нехай їдять це на сніданок, обід і вечерю”, – емоційно прокоментувала вона.

Водночас у коментарях до її посту думки батьків розділилися. Одні здививані таким сніданком, бо стверджують, що в їхніх школах краще харчування.
“За розповідями дочки, вчора був такий сендвіч: булочка, курка, листок салату і помідор, картопля запечена, слива і чай. Сьогодні були млинці без нічого і йогурт”, — зазначила у коментарях одна із мам.

Натомість інші також нарікають на подібні неякісні сніданки у школах.

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

Додамо, що, за словами в.о. першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, він отримав повідомлення про невдоволення батьків щодо того, чим зараз харчуються діти.

“Той формат сніданків, який є зараз, вимушений і тимчасовий. Це не заміна гарячого харчування! Це сніданки, затверджені Держпродспоживслужбою, на час поки у країні діють карантинні обмеження”, – зазначив Мондриївський у фейсбуці.

Він додав, що після скасування дії карантину школи обов’язково повернуться до звичної моделі мультипрофільного харчування дітей.

Джерело.


Повернутись вверх