facebook

Прем’єр озвучив головне правило цього навчального року для всіх шкіл України та працівників освіти.

Цьогоріч з початку нового навчального року анонсували дуже багато змін та реновацій в освітній програмі.

Доступність освіти для всіх без винятку дітей є одним з головних правил цього навчального року.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, за 2022 та 2023 роки спільними зусиллями з місцевою владою та міжнародними партнерами було відновлено, модернізовано та переоснащено 270 закладів освіти.

Також прем’єр-міністр відзначив, що уряд виділив 1 млрд грн субвенції на умовах співфінансування з обласних або місцевих бюджетів для закупівлі шкільних автобусів. 18 областей уже підписали договори на закупівлю майже 500 шкільних автобусів.

«Завдяки постійній роботі з нашими європейськими партнерами вдалося досягти домовленостей на поставку ще понад 300 автобусів до кінця цього року. Ці автобуси надійдуть від Євросоюзу як гуманітарна допомога. 192 автобуси вже передані в школи», – повідомив Шмигаль.

Як зауважив очільник уряду, там, де навчання офлайн зараз не є можливим, держава підвищує якість і доступність онлайн-освіти. Для цього українські вчителі вже отримали майже 96 тисяч ноутбуків, а школярі – приблизно 36 тисяч девайсів.Також Шмигаль зазначив, що до кінця року учні отримають ще 40 тисяч гаджетів.

«Це важливо, адже відкриває можливості для кожної дитини отримувати знання, де б вона не перебувала. Це стосується й українських дітей, які зараз за кордоном. Ми робимо все, аби вони не втратили зв’язок з українським освітнім простором. Це одна з важливих передумов для повернення наших людей додому», – підкреслив прем’єр-міністр.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Для дітей, які зараз не в Україні, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про переформатування освітнього процесу. За словами прем’єра, типова освітня програма передбачає вивчення лише предметів українознавчого компоненту приблизно 6-8 годин на тиждень.

 

Джерело.


Повернутись вверх