facebook

Дитина, яка відвідує садочок, демонструє кращі результати в початковій і базовій школі – Гурак

Дитина, яка відвідує садочок, демонструє кращі результати в початковій і базовій школі – Гурак

Дослідження Державної служби якості освіти в початковій шкільній ланці свідчать, що якщо дитина ходила до садочка, то вона показує кращі результати навчання в школі.

Про це розповів голова ДСЯО Руслан Гурак у ефірі програми “Модуль знань” на радіо “Культура”.

Гурак зауважив, що ДСЯО систематично моніторить стан відвідуваності вихованцями закладів дошкільної освіти та додав, що в деяких селах у батьків немає можливості відправити дитину до садочках. Фактично, проблема з доступом до дошкільної освіти є і у великих містах, де попит подекуди перевищує пропозицію, адже місць для дошкільнят у ЗДО недостатньо.

Це виклики з якими ми працюємо, з якими працює МОН, уряд. Усі тримають це на постійному контролі. На серпневих конференціях ми зверталися до керівників громад, міст, аби вони зробили все від них можливе, щоб створювати додаткові місця в ЗДО”, – додав голова ДСЯО.

Він нагадав, що заклади дошкільної освіти мають форму скороченого дня. Тобто батьки можуть залишати дитину не на повний день, а, наприклад, лише на 4 години. Про використання цього права варто поговорити із керівником ЗДО.

Також під час ефіру Руслан Гурак відповів на питання – як організувати навчання дошкільнят онлайн?

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

Це не просто. Найскладніше – концентрація дітей у онлайн-мережі. Але вже зараз є багато розробок і онлайн-платформ, які допомагають проводити онлайн-навчання в ЗДО. Наприклад, є платформа НУМО. Її можна використовувати для організації такого навчання. Мусимо робити все можливе, аби діти не відчули на собі війни”, – наголосив Руслан Гурак.

Джерело.


Повернутись вверх