facebook

МОН анонсує скорочення деяких шкільних предметів. Більш детальніше в тексті.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий прокоментував наміри зі скорочення кількості шкільних предметів — ключові дисципліни скорочувати не будуть, йдеться про оптимізацію програми.

«По-перше, треба усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових — таких як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія.

https://youtu.be/St5Ya6EZfA0

Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, ми говоримо про їхню концентрацію, скажем так, корисними знаннями.

Ми говоримо про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати, сьогодні це питання експертів, експертного розгляду. Скажімо, можна концентрованіше подати основи здоров’я, або якісь інші дисципліни», — сказав він у етері телемарафону.

Всі ці дисципліни будуть концентровані, але вони будуть подані так, щоб врахувати спроможність дитини засвоїти весь цей обсяг.

Нещодавно у мережі активно стали розповсюджуватись заяви про намір нібито скоротити у школі години викладання математики, фізики, інших точних наук. Про це багато писали у Telegram, також ця інформація набула поширення через Biz.today та російських пропагандистів. Але щонайменше частина цих текстів просто скопійовані з новини «УН» ще 2017 року.

Чтайте також:  Вчені виявили несподіваний зв'язок між популярністю в школі та тривалістю сну

Джерело.


Повернутись вверх