facebook

Лісовий: Академічна свобода в школі. Міністр освіти знайшов рішення проблеми втомлених школярів

Якщо школяр або школярка через повітряні тривоги вночі не виспались і почуваються втомленими, не потрібно змушувати їх іти на перший урок. Таку думку висловив міністр освіти і науки Оксен Лісовий у себе в Facebook у п’ятницю, 18 серпня.

На думку Лісового, у цьому випадку нормально пропустити заняття і наздогнати цю тему пізніше, зокрема, на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

«Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів», — зазначив він.

Міністр додав, що якщо учень чи учениця пропустили самостійну або контрольну, їм потрібно дати можливість доскласти роботу, а в освітньому процесі загалом робити акцент «на головному, використовуючи всі переваги академічної свободи».

Лісовий також відповів на запитання, що робити, якщо вчитель проводить урок дистанційно і в нього почалася тривога, а в дітей у класі — ні. За словами очільника Міносвіти, вчитель має перервати заняття і йти в укриття, де за можливості продовжити урок, бо безпека — понад усе.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

«Чому наголошую на цьому? Бо це питання не стільки про академічну успішність і правила, скільки про ментальне здоров’я – і школярів, і педагогів. Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого б у мирний час не було. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного», — написав Лісовий.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що освітній процес в Україні розпочнеться з 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року.

У Міносвіти казали, що навчальний процес буде в трьох форматах: очному, дистанційному та змішаному.

 

Джерело.


Повернутись вверх