facebook

Реформа шкільного харчування: Мінінфраструктури працює над модернізацією шкільних харчоблоків

Делегація Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури взяла участь в партнерській зустрічі щодо впровадження ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування.

У ній також взяли участь представники Міністерства освіти та науки, Держпродспоживслужби України, обласних військових адміністрацій та Національної асоціації громадського харчування.

У фокусі зустрічі — модернізація шкільних харчоблоків та реалізація проєкту будівництва фабрик-кухонь.

«Завдання Мінінфраструктури — створити нормативні та інфраструктурні умови для оновлення харчоблоків в школах та дитячих садочках. Вже запропонували проектантам посібник для врахування всіх будівельних норм та вимог моделей харчування при проектуванні нових харчоблоків. Цей інструмент уже є в громад і багато з них успішно ним користуються. Ми ж зі своєї сторони працюємо над посиленням інституційної спроможності громад, яка б дозволила їм ефективно використовувати такі інструменти. Інший напрямок роботи — сприяння розвитку проекту фабрик-кухонь. Пілотний об’єкт уже будуємо в Бучі. Розраховуємо, що ця фабрика-кухня запрацює зі стартом нового навчального року.

Дякую першій леді Олені Зеленській за ініціативу та лідерство реформи системи шкільного харчування. Працюємо, щоб всі проекти нового будівництва чи відбудови шкіл та садочків враховували рекомендації, розроблені командою першої леді», — прокоментувала заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

Чтайте також:  Навчання в Україні триватиме довше: коли школи перейдуть на нову систему

У рамках партнерської зустрічі делегація Мінінфраструктури відвідала школи та дитсадки Петропавлівської Борщагівки, Білогородки, а також ознайомилась з ходом будівництва фабрики-кухні в Бучі.

Така фабрика-кухня зможе охопити понад 7,5 тисяч дітей. Очікується, що споживачами продукції нової Фабрики-кухні буде 31 школа Бучі та населених пунктів Бучанської, Немішаївської, Бородянської громад Київської області.

Нагадаємо, у квітні розпочато будівництво пілотної фабрики-кухні в Бучі. Таке підприємство призначене для забезпечення навчальних закладів Київщини якісними та свіжими стравами.

Проект реалізується за підтримки всесвітньо відомих бізнесменів та філантропів Говарда Баффета та Річарда Бренсона. Зі свого боку Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури всебічно сприяє будівельній частині проекту.

 

Джерело.


Повернутись вверх