facebook

Міністр анонсував трансформацію освіти: до чого готуватися 9-класникам?

Міністр анонсував трансформацію освіти: до чого готуватися 9-класникам?

Також Оксен Лісовий розповів про зміни у дошкільній освіті та оновлений шкільний предмет

«Захист України»: оновлення дисципліни
Враховуючи ситуацію, яка через війну склалася в Україні, з початку нового навчального року в школах оновлять дисципліну, навчаючи школярів домедичній допомозі, мінній безпеці, керуванню дронами і орієнтуванню на місцевості.

Наше завдання полягає в тому, щоб дещо змінити цю дисципліну, додати туди прикладних аспектів, корисних для повсякденного життя і тих, які знайдуть відгук для самореалізації дітей, їхнього відчуття впевненості в складній безпековій ситуації, в якій ми є, — зазначив міністр освіти і науки.

За словами Лісового,

Трансформація потрібна скрізь. 
Дошкільна освіта має достатню кількість проблем, при тому, що саме вона є основою у ставленні успішної і впевненої дитини. Крім того, якісна дошкільна освіта дасть змогу батькам виходити на ринок праці.

Він зазначив, що наразі з експертами обговорюється комплекс реформ. Також для організації дошкільних навчальних закладів відкриють доступ приватній ініціативі та пришвидшать навчання професії вихователя.

Працюємо над зміною соціального статусу вихователя дошкільного закладу, тобто йдеться про заробітну плату, – прокоментував міністр.

Що стосується середньої шкільної освіти, то тут уряд виділив 1,5 млрд грн. для закупівлі необхідного обладнання, щоб і надалі розвивати проєкт Нової української школи, який дуже добре проявив себе у початкових класах і отримав схвальні відгуки батьків.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

У Міністерстві не хочуть обмежувати його лише першими чотирма класами.

Звичну всім «11-річку» також трансформують.

Після 9-го класу діти можуть продовжити навчання в академічному ліцеї або в професійному коледжі.

Таке навчання триватиме ще три роки.

Джерело.


Повернутись вверх