facebook

Все через війну: на школярів в Україні чекають масштабні нововведення – що потрібно знати

Все через війну: на школярів в Україні чекають масштабні нововведення – що потрібно знати

Що зміниться
Школярів у новому навчальному році очікує ряд нововведень
З початку вересня Міністерство освіти та науки України планує запровадити пілотний проєкт оновленої дисципліни під назвою “Захист України”. Цей проєкт буде протестований у школах різних регіонів країни, і після збирання зворотного зв’язку від вчителів та учнів, які беруть участь у пілотній програмі, дисципліна буде доопрацьована, повідомляє пресслужба МОН.

Для успішної реалізації пілотного проєкту Міністерство освіти та науки залучить спеціалізовані курси для вчителів, включаючи досвідчені міжнародні та громадські організації, які займаються навчанням дорослих.

У рамках цього проєкту навчатимуться фахівці, які працюють із симуляторами FPV дронів, а також з топографією, медичною допомогою та запобіганням травматизму, що стане в пригоді їм у повсякденному житті.

Найближчим часом експертні робочі групи почнуть розробляти пропозиції щодо покращення практичної складової дисципліни. Програма буде доповнена великою кількістю практичних занять та включить підготовку за основами технологій, що використовуються захисниками країни.

Практична складова дисципліни “Захист України” охоплюватиме навички, які стануть у пригоді у реальних ситуаціях, не тільки пов’язаних з обороною. Знання про медичну допомогу та орієнтування на місцевості будуть корисні у походах, подорожах та кризових ситуаціях.

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

Навички безпеки при роботі з мінами врятують життя і здоров’я, а вміння керувати безпілотними літальними апаратами (БПЛА) стане в пригоді професіоналам різних галузей, включаючи відеографів, геодезистів, археологів та інших фахівців.

Джерело.


Повернутись вверх