facebook

Обмеження за віком: чи можна вступити в університет під час воєнного стану

Обмеження за віком: чи можна вступити в університет під час воєнного стану

В Україні значно побільшало студентів-чоловіків на платній формі навчання

У МОН розповіли, що цього року кількість контрактників в університетах зросла на 82%, якщо виокремити лише чоловіків.

Чи встановлено в Україні обмеження через вік для здобувачів освіти, а також чи порушують такі чоловіки закон, розповіла адвокатка Марина Бекало в етері ТСН.

Адвокатка розповіла, що зростання кількості студентів чоловіків в навчальних закладах з великою ймовірністю пов’язана із уникненням від мобілізації. За її словами, з юридичної точки зору вони нічого не порушують.

“Як ми бачимо, закон не встановлює будь-яких обмежень щодо віку здобувачів освіти, вже наявної вищої освіти, а також країни здобуття освіти. Тобто це може бути як український навчальний заклад, так і іноземний”,— розповіла Бекало.

Вона пояснила, що постанова КМУ №1487, яка затверджує правила військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, передбачає прийняття на навчання лише після взяття чоловіків на військовий облік в ТЦК і СП. Отже, чоловік має стати на військовий облік, пройти військово-лікарську комісію, отримати військово-обліковий документ, з усіма витікаючими наслідками.

“Але цієї умови навчальні заклади не дотримуються, адже юридично вони не відповідають профільному законодавству про освіту,”— зазначила адвокатка.

Чтайте також:  Вступити стане легше, а частину ПТУ ліквідують: у МОН розкрили деталі реформи профільної середньої освіти

Джерело.


Повернутись вверх