facebook

За створення безпечних умов у школах відповідає місцева влада

За створення безпечних умов у школах відповідає місцева влада


За матеріально-технічне та фінансове забезпечення закладів освіти відповідають органи місцевої влади та засновники навчальних закладів. Про це заявив т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет під час прес-конференції, присвяченій початку нового 2020/21 навчального року.

«Дуже важливо, щоб здобувачі освіти навчались у безпечних умовах. Організація матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти – це повноваження місцевих органів влади та засновників. Тому місцева влада повинна забезпечити заклади освіти усім необхідним, а саме – засобами дезінфекції, миючими засобами та захисними масками».

т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також він наголосив на тому, що станом на 1 серпня залишки освітньої субвенції становлять 8,5 млрд грн. МОН надіслало місцевим адміністраціям інструктивний лист, де наголосило на можливості використаннях цих коштів для організації безпечного освітнього процесу. Також їх можна використати для надання надбавок викладачам, обсгя роботи у яких збільшиться у зв’язку з підготовкою та організацією дистанційного навчання.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі...

Джерело.


Повернутись вверх