facebook

Як не стати директором-інопланетянином

Як не стати директором-інопланетянином

Інформує Всеосвіта.

Заступниця начальника управління освіти з питань освітньої політики у Львівській міській раді Анна Величко поділилася на своїй сторінці у ФБ трьома кроками стратегічного управління освітою.

Дорогі мої освітні управлінці! Нагадую, перед початком нового навчального року, це чудовий час для створення стратегічних та операційних цілей для вашої школи. Ділюся з вами своїми золотими правилами стратегічного управління, щоб ви розпочали новий рік з правильним курсом!

3 кроків стратегічного управління освітою до досягнення успіху 🚀 або «як не стати директором-інопланетянином»:
🎯 Крок 1: Розберіться, Що Хочете ❓
Перед тим, як вибирати цілі, переконайтесь, що зрозуміли, чого саме хочете досягти. Призначення цілей без усвідомлення їх значущості — це марність. Задумайтесь, який вплив ви хочете зробити, і зосередьтеся на цьому! Будь-який результат складається з успішного процесу, саме який вам треба запланувати.
🎯 Крок 2: SMART — Ваш Ключ 🔑
SMART — це великий друг кожного управлінця! Ваші цілі мають бути Специфічними, Мірними, Амбіційними, Реалістичними та Обмеженими в часі. Пам’ятайте, що SMART цілі допоможуть вам зробити перший крок до досягнення успіху!

Ціль: підвищення репутації закладу освіти у громаді.

Бонусом перевірка для чого це нам (не списуємо у сусідів), бо ціль може бути «бо так історично склалося» і то зовсім не ваша історія.

Результат:
1) збільшення кількості учнів на 10%;
2) зменшення кількості скарг на 20%;
3) закриті всі вакансії на 100% — виміряно і зрозуміло.
🎯 Крок 3: Майстер Йоди Вам У Навчанні 🧙
Запам’ятайте, що на шляху досягнення стратегічних цілей будуть перешкоди. Зустрічайте їх з мудрістю і навчайтесь на помилках. Майстер Йода не став би таким мудрим, яким є сьогодні, без своїх невдач.

Вперед, друзі! Ви можете!!! Давайте разом зробимо новий навчальний рік найкращим у вашому житті!

Анна Величко запрошує ділитися своїми стратегіями та питаннями у коментарях.

Чтайте також:  Вчені виявили несподіваний зв'язок між популярністю в школі та тривалістю сну

Джерело.


Повернутись вверх