facebook

Заклади освіти мають укладати типові договори

Закладам вищої та фахової передвищої освіти необхідно використовувати у своїй діяльності типові форми договорів із вступниками, що затверджені постановами Кабінету Міністрів України №735 та №736 від 19 серпня 2020 року.

 

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки № 1/9-484 від 27.08.20 року.

У таких договорах можуть бути деталізовані права та обов’язки сторін відповідно до типових форм, затверджених Кабінетом Міністрів України. Цими договорами не можуть обмежуватися права чи встановлюватися додаткові обов’язки здобувачів освіти, не передбачені законом чи іншими актами законодавства.

Як зазначається у листі, типові форми договорів є обов’язковими для використання при зарахуванні на навчання, а також при поновленні та переведенні особи до закладу освіти незалежно від джерела фінансування навчання.

При підготовці договорів для укладення із вступниками заклади освіти можуть передбачати додаткові положення, зберігаючи положення, визначені затвердженими Кабінетом Міністрів типовими формами договорів.

При цьому договори, укладені до набрання чинності постановами Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 року №735 та №736, є чинними та підлягають приведенню у відповідність до типових форм виключно за рішенням закладу освіти та за згодою вступника (здобувача) та законного представника.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Джерело.


Повернутись вверх