facebook

Чиїм коштом вчителі робитимуть тест на COVID-19 – не в компетенції МОН — Сергій Шкарлет

Т.в.о. Міносвіти під час пресконференції розповів про фінансування освіти, а також звернувся до усіх вчителів України.

Сьогодні, 31 серпня, під час пресбрифінгу в МОН т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до усіх педагогів України, закликавши не навантажувати дітей зайвими матеріалами і зробити навчальний рік безпечним.

Я розумію, що кожен вчитель є особистістю. Кожен вчитель пишається своїми знаннями й поважає свій предмет найбільше. Але не забувайте, що усі вчителі вважають свій урок кращим і важливішим за інші. Не навантажуйте дітей. Від цього страждають самі ж діти, — сказав Сергій Шкарлет.

Він додав, що вчителі мають цінувати дитинство учнів і що школа важлива в самореалізації дитини та її соціалізації.

Також, під час брифінгу, т.в.о. Міністра освіти відповів на ряд запитань від журналістів. Зокрема, про фінансування й забезпечення шкіл індивідуальними засобами захисту Сергій Шкарлет сказав:

Є стаття 32 закону України “Про місцеве самоврядування”, де заклади комунальної власності підпорядковані сільським, селищним та міським радам. Організація матеріально технічного забезпечення закладів освіти — це пряма відповідальність органів місцевого самоврядування або власників комунальних закладів.

Він додав, що станом на 1 серпня 2020 року в залишку освітньої субвенції є 8,5 мільярдів гривень. У Міністерстві освіти і науки України підготували лист, яким передбачається використання цих коштів для забезпечення безпечних умов навчання та можливість надання певних надбавок для педагогів, у яких буде збільшений обсяг роботи щодо підготовки до дистанційного навчання.

Чтайте також:  Провал «реформи НУШ»: винні точно не вчителі

Також журналісти “Всеосвіти” запитали у Сергія Шкарлета, хто має оплачувати тест на COVID-19 вчителям, якщо у них буде виявлено підозру на коронавірус саме в закладі освіти. Він відповів, що тестування громадян не є компетенцією Міністерства освіти і науки України.

Ваше питання провокативне. Це не компетенція Міністерства освіти і науки робити тести на коронавірус. Немає обов’язкової рекомендації всіх поголовно тестувати на COVID-19, є медичні рекомендації. Відповідно до них, якщо людина контактувала з хворим, треба негайно звернутися до сімейного лікаря. А вже він визначатиме порядок лікування, — відповів Сергій Шкарлет.

Наостанок т.в.о. Міністра освіти і науки заявив, що з фонду COVID-19 не було виділено коштів на доплати вчителям та на засоби індивідуального захисту. Він додав, що найближчим часом не передбачається жодне виділення коштів з фонду COVID-19, адже всі кошти фонду використані.

Джерело.


Повернутись вверх