facebook

Стосується всіх батьків: як відправити дитину на безкоштовний відпочинок у Карпатах

Стосується всіх батьків: як відправити дитину на безкоштовний відпочинок у Карпатах

Важливо знати
Українським батькам розповіли як відправити дитину на відпочинок безкоштовно
Нинішнього року в Україні стартувала пілотна програма «Гроші ходять за дитиною». Йдеться про оплату послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, яким необхідна особлива соціальна увага та підтримка. Цією інформацією ділиться РБК-Україна.

Пілотна програма розпочалася 1 червня та діятиме до кінця поточного року. Кошти на оплату оздоровчого відпочинку матимуть можливість отримати сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. На таку допомогу можуть розраховувати сім’ї:

  • які мешкають на територіях, які перебували у тимчасовій окупації;
  • перебувають у зоні активних бойових дій;
  • перебувають на кордоні з Росією;
  • малозабезпечені;
  • багатодітні;
  • мають дитину з інвалідністю, яка може обслуговувати себе сама.

Варто зазначити, що до переліку територій було віднесено Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Луганську, Сумську, Миколаївську, Харківську, Херсонську, Київську та Чернігівську області.

Батьки дітей, які відповідають вищевказаним критеріям, повинні отримувати повідомлення про право на отримання коштів на оплату послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням.

Ті, у кого встановлено додаток «Дія», автоматично надійде повідомлення про можливість отримання бюджетної допомоги саме там.

Якщо у сім’ї кілька дітей потрапляє під програму, то всі вони можуть розраховувати на кошти, адже держава не обмежує кількість дітей із однієї сім’ї, які мають право отримати кошти на купівлю путівок.

Для того, щоб скористатися послугою, потрібно отримати картку із спеціальним режимом використання. На картку буде зараховано кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів, тобто 14 165 гривень для дітей віком від 7 до 18 років.

Кошти можна буде використовувати для покупки путівки на оздоровлення на 21 день або на відпочинок 14 днів дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в карпатському регіоні.

 

Джерело.


Повернутись вверх