facebook

Поновлення на посаді та 10 тисяч моральної компенсації: львівська вчителька виграла суд проти школи

Поновлення на посаді та 10 тисяч моральної компенсації: львівська вчителька виграла суд проти школи

У Львові поновили на посаді вчительку молодших класів, яку раніше звинуватили в булінгу, побитті дітей та махінаціях із грошима. Крім того, за рішенням Львівського апеляційного суду, школа муситиме виплатити їй 10 тисяч гривень моральної компенсації.

У червні 2021 року вчительку молодших класів львівської школи № 87 звільнили з посади. Тоді, як зазначає видання Zaxid.net, батьки першокласників поскаржилися на булінг із боку педагогині та розповіли, що вона била дітей. Крім того, за їхніми словами, вчителька збирала гроші на принтер, який школа видала безоплатно.

Після звільнення жінка звернулася до суду, який, зрештою, постановив негайно поновити її на посаді, а також зобов’язав школу виплатити 853 гривні за кожен пропущений робочий день, починаючи з 24 березня 2022 року. Зазначається, що вчителька передала рішення суду шкільній адміністрації майже відразу, однак поновили її тільки 14 квітня 2022 року.

У результаті педагогиня позвалася щодо стягнення 100 тисяч гривень завданої їй моральної шкоди та середнього заробітку за час затримки виконання рішення. Однак у суді першої інстанції їй відмовили. Після цього жінка подала апеляцію, яку частково задовольнили.

Чтайте також:  Бізнес на сертифікатах: Навіщо деякі вчителі скуповують їх десятками та які є «ліки» від недоброчесності

Тепер школа має виплатити вчительці 10 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації, а також 12 тисяч гривень через затримку виконання рішення суду про її поновлення на посаді.

Джерело.


Повернутись вверх