facebook

Вступна кампанія 2023: які сертифікати ЗНО є дійсними

Вступна кампанія 2023: які сертифікати ЗНО є дійсними

Випускники минулих років із результатами ЗНО 2020-2021 років або результати НМТ 2022 року цьогоріч зможуть подати документи для вступу до українських вишів.

Про це йдеться на сайті Osvita.ua.

Зазначається, що сертифікати ЗНО повинні бути з предметів, які були актуальними у відповідні роки для вступу на бажану спеціальність (спеціалізацію, предметну спеціальність, конкурсну пропозицію) та джерела фінансування у певні роки. При цьому, кожен предмет може мати ваговий коефіцієнт, який визначається зазначеним Порядком приймання.

У правилах приймання до конкретного закладу освіти зазначається також перелік конкурсних предметів, з яких вступники можуть подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання за 2020-2021 роки.

Результати ЗНО 2020–2021 року з української мови та літератури / української мови, математики, історії України, іноземної мови, фізики, хімії, біології, географії за бажанням вступника можуть бути зараховані замість відповідних основних предметів НМТ чи додаткового блоку НМТ 2023 року, якщо різниця балів НМТ та ЗНО з відповідного предмета не перевищує 15 балів.

Ваговий коефіцієнт для оцінки з географії для тих вступників, хто подаватиме для вступу сертифікати ЗНО за 2020 або 2021 рік, дорівнюватиме ваговому коефіцієнту з історії України.

Джерело.


Повернутись вверх