facebook

Абітурієнти вигадали схему, як скласти НМТ без помилок – що зробили та як їх можуть покарати

Абітурієнти вигадали схему, як скласти НМТ без помилок – що зробили та як їх можуть покарати

В УЦОЯО вже працюють над вдосконаленням перевірки входу у систему для складання екзамену

Винахідливі українські абітурієнти вигадали спосіб, як на відмінно скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Проте в Українському центрі оцінювання якості освіти не оцінили це, адже випускники одинадцятих класів фальсифікували свої результати. Вступників чекає покарання.

Про це повідомили на сайті УЦОЯО.

Абітурієнти пішли на шахрайство заради гарної оцінки
12 червня відбулася перша тестування. Під час НМТ в соціальних мережах почало з’являтися відео. На кадрах можна побачити, як стороння особа вдома виконує завдання замість якогось учня, який в цей час знаходиться в тимчасовому екзаменаційному центрі.

Після цього в УЦОЯО звернулися до українців із закликом не вдаватися до хитрощів. Адже всі ці спроби будуть зафіксовані, а результаті – анульовані. Тому через ці хитрощі людина взагалі не зможе вступити на навчання до закладів вищої освіти.

“Всі IP-адреси, з яких здійснювалися входи в систему, зафіксовані, тому протягом певного часу ми знайдемо того, хто намагався обдурити систему”, –йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти.

Також там додали, що вже розпочали робити технічні обмеження доступу до платформ сторонніх осіб. В повідомлені зазначено, що перевірку входу в систему було передбачено. Але через технічні збої під час першої зміни вона не працювала належним чином.

Чтайте також:  Навіть якщо вони просто лежать у кишені: які речі категорично не можна брати на НМТ-2024

У центрі оцінювання якості освіти закликали інструкторів у тимчасових екзаменаційних центрах бути більш пильними та стежити за екранами абітурієнтів, щоб запобігти зловживанням.

“Оскільки одночасно над виконанням того ж тесту не можуть працювати дві людини з різних місць, у тимчасовому центрі неодмінно буде учасник чи учасниця, яка не працює у тестувальнику, якщо замість нього хтось намагається виконувати цей тест з іншого місця”, – повідомили в УЦОЯО.

Раніше ми повідомляли, що є певні категорії випускників одинадцятих класів, які можуть не складати національний мультипредметний тест. Також ми писали, що потрібно знати випускникам про мультитест.

Джерело.


Повернутись вверх