facebook

МОН затвердило програму підвищення кваліфікації вихователів щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дошкільників

МОН затвердило Типову програму підвищення кваліфікації вихователів щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дошкільників в умовах кризи

Фахівці Асоціації працівників дошкільної освіти за сприяння Міністерства освіти і науки України, Українського інституту розвитку освіти розробили Типову програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи.

Мета програми полягає у напрацюванні єдиних підходів щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах воєнного стану в Україні.

Програма пройшла успішну апробацію: підготовлено 73 регіональні тренери, навчено 3282 педагоги дошкілля з усіх регіонів України.

Зміст Програми передбачає теоретичну та практичну підготовку слухачів, а також виконання ними самостійної роботи.

У програмі виокремлено три змістові модулі:

  • Концептуальні засади реалізації змісту державного стандарту дошкільної освіти в умовах воєнного стану.
  • Організаційно-методичні засади забезпечення безперервності освітнього процесу в закладах дошкільної освіти в умовах воєнного стану.
  • Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в закладах дошкільної освіти в умовах воєнного стану.

Типову програму розроблено в межах реалізації Проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», яка реалізується Асоціацією працівників  дошкільної освіти у межах «Спільно» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни.

Чтайте також:  Бізнес на сертифікатах: Навіщо деякі вчителі скуповують їх десятками та які є «ліки» від недоброчесності

Джерело.


Повернутись вверх