facebook

Чи відправлятимуть педагогічний колектив на самоізоляцію, якщо захворіє один вчитель – відповідь МОЗ

Очільник МОЗ Максим Степанов розповів, хто прийматиме рішення про самоізоляцію вчителів та чи дозволені заняття в групах подовженого дня.


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 29 серпня розповів, чи будуть відправляти на самоізоляцію весь педагогічний колектив, якщо на COVID-19 захворів вчитель.

Так, за його словами, якщо у навчальному закладі у якогось вчителя буде підтверджений випадок захворювання на коронавірус, рішення щодо відправки як саме цього вчителя, так і всього педагогічного колективу, прийматиме епідеміолог.

Лікар епідеміолог буде проводити розслідування і визначатиме, кого саме треба відправляти на самоізоляцію. Загалом, на самоізоляцію відправлятимуться люди, які перебували у близькому контакті з хворим та не користувалися засобами індивідуального захисту, – повідомив Максим Степанов.

Він також додав, що Міністерство охорони здоров’я жодним чином не обмежувало заняття в групах подовженого дня.

Якщо керівник закладу в змозі забезпечити всі рекомендації, які були надані до освітнього процесу, жодних перешкод у роботі груп подовженого дня не існує. Головне, щоб були виконані всі без виключення правила і рекомендації. Питання щодо запровадження груп подовженого дня має вирішувати керівник закладу, – зазначив Степанов.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я розповів, як діяти працівнику школи, якщо в учня запідозрили сипмтоми коронавірусу. Так, за його словами, школяра треба негайно ізолювати від інших учнів та відвести до окремої кімнати. На нього необхідно вдягнути захисну маску, а приміщення, в якому він знаходився – ретельно провітрити та зробити дезінфекцію відповідних поверхонь, яких він міг торкатися.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Також він розповів, що учню в школі буде достатньо однієї одноразової маски на день.

Джерело.


Повернутись вверх