facebook

Не добили вчителів зневагою, то тепер коронавірус допоможе, – освітній експерт

Вчитель матиме до 600 контактів з дітьми різного віку.


Висока тривожність вчителів напередодні 1 вересня цілком зрозуміла, адже ніхто не знає, як саме відбуватиметься навчальний процес у нових реаліях і чи вдасться захистити себе та учнів від коронавірусу. Так, ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук опублікував допис Александр Афонин, який поділився своїми думками стосовно нового навчального року.

Він не вчитель за посадою, але він – із учителями душею. І добре розуміє ситуацію, – зауважив Ігор Лікарчук.

Ось що він пише:

“Не треба бути міністром охорони здоров’я, щоб передбачити найближчим часом стрімкого зростання кількості захворювань на COVID-19 вчителів і смертності (близько 20% вчителів – люди, які знаходяться в зоні підвищеного ризику) в їх середовищи від короновірусу. Поляки підрахували, що вчитель в день матиме, в середньому, до 600(!!!) контактів з дітьми різного віку.

Однак вчителям, на відміну від лікарів:

ніхто не обіцяє підвищити зарплату за ризик захворіти і померти від коронавірусу;

адміністрація шкіл зобов’язує їх купувати засоби захисту та антисептики ( в межах 1000 грн. в місяць) зі своєї жебрацької зарплатні;

держава не збиралась і не збирається страхувати їхнє здоров’я і життя у випадку захворювання під час виконання свого професійного обов’язку.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Варто зазначити, що вчителі, майже як і медики, упродовж робочого дня змушені бути у захисних засобах.

Не добили вчителів зневагою і цькуванням, то тепер Короновірус допоможе, за індиферентного ставлення держави до долі вчительства».


Повернутись вверх