facebook

Як будуть реорганізовувати школи: пояснення освітнього омбудсмена

Як будуть реорганізовувати школи: пояснення освітнього омбудсмена
Реорганізація має на меті допомогти учням малокомплектних шкіл здобувати освіту в найближчому опорному закладі освіти, де є необхідна база, зручна логістика та кваліфіковані педагоги.
Про суть процесу освітній омбдсмен Сергій Горбачов розповідає на своїй сторінці.
Він зазначає, що поточна реформа освіти триває. Вона передбачає не лише перехід на 12-річну програму, а й створення ліцеїв для надання якісної профільної середньої освіти.
«З одного боку це зменшить освітню нерівність між учнями з сільської місцевості, невеликих населених пунктів та учнями з великих міст. З іншого – впровадження профільної освіти зменшить навантаження на учнів та надасть можливість вивчати предмети, необхідні їм для майбутнього фаху», — аргументує таку необхідність Сергій Горбачов.

Подібні плани мають затвердити органи місцевого самоврядування до 1 вересня 2024 року. А вже до 1 вересня 2027 року засновники ліцеїв мають забезпечити матеріально-технічну базу та відібрати на конкурсних засадах керівника і педагогів.

Правовий режим воєнного стану для цього не є перепоною. А який алгоритм для здійснення такої реорганізації та як її правильно комунікувати, освітній омбдсмен виклав у своєму блозі.

Чтайте також:  Бізнес на сертифікатах: Навіщо деякі вчителі скуповують їх десятками та які є «ліки» від недоброчесності

Джерело.


Повернутись вверх