facebook

США допоможуть виплатити зарплати українським освітянам

Від Сполучених Штатів Америки до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 млрд доларів, як частина фінансування в рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

Залучене грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, зокрема, на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, на оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.

У Міністерстві фінансів зазначають, що в 2023 році Україна отримала вже 6 млрд доларів США грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

Метою проекту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проекту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни.

«Міністерство фінансів України спільно з командами Світового Банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності Уряду України щодо використання донорських коштів, наданих партнерами», – зазначив Марченко.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

 

Чтайте також:  Поспішіть: розпочалась реєстрація абітурієнтів на національний мультипредметний тест

Джерело.


Повернутись вверх