facebook

«Шкільний садизм!»: батьки обурюються тривалому навчанню у війну

«Шкільний садизм!»: батьки обурюються тривалому навчанню у війну

Кажуть, що навчальний рік треба було припинити ще місяць тому

Проблему навчання у війну порушив у спільноті «Батьки SOS» у Фейсбуці киянин, театральний режисер Oleksandr Miroshnychenko, розмістивши допис під назвою «Шкільний садизм».

У ньому пояснив, що почувається співучасником злочину, коли зранку після нічних тривог і обстрілів будить дитину до школи замість того, щоб її обійняти, заспокоїти, дати виспатися.

Також, на думку автора допису, усі контрольні, тести, опитування зранку в школі після безсонної ночі під акомпанемент повітряної тривоги стають порцією шкільного садизму. Він ставить питання:

Невже ніхто не розуміє, що з цим потрібно щось робити?

Що робити? Відповідь очевидна. Вона була очевидною ще мінімум місяць тому. Навчальний рік потрібно було припинити, виставити оцінки та перейти в режим індивідуальних навчальних консультацій.

І пісні про «зниження рівня знань» це насправді виправдання небажання бачити очевидне. Рівень знань падає в будь-якому випадку. Але ми додаємо до цього ще й серйозні психологічні проблеми у дітей.

Повідомлення Oleksandr Miroshnychenko викликало активне обговорення (161 коментар) і поширення (96). Батьки писали, що оскільки шкільна програма пройдена, то навчальний рік можна було закінчити 31 травня, а не 16 червня (до цього числа вчаться у Києві)що сподівалися, що Міносвіти виступить із заявою і скасує таке тривале навчання.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Підтримали батька зі столиці і дехто з учителів:

Джерело.


Повернутись вверх