facebook

Чи зарахуюють результати під час навчання за кордоном в Україні: коментар Оксена Лісового

Чи зарахуюють результати під час навчання за кордоном в Україні: коментар Оксена Лісового
Результати навчання у закордонних школах будуть зараховані в Україні.
Про це Оксен Лісовий пише на своїй сторінці.
Міністерство  рекомендує закладам освіти враховувати всі дані про успішність із закордонних шкіл за предметами, що дублюються в програмі. Це буде можливим за наявності довідки із закладу, де дитина навчалася поза межами України. Щодо української мови, літератури, історії України – учням мають дати можливість пройти оцінювання та отримати річну оцінку.

Якщо релевантної довідки немає, то дитина все одно може пройти відповідне оцінювання. Для 5-8 та 10-го класів таке оцінювання може проводитися навіть у форматі 2-бальної шкали (склав – не склав). Свідоцтво про здобуття освіти видають дітям, які перебувають за кордоном та навчаються в українських школах онлайн. Якщо дитина очно завершила заклад за межами України – його атестат будуть визнавати теж.

«Зарахування до шкіл після повернення в Україну зійснюється за заявою одного з батьків, опікунів чи законних представників. Дитину зараховують в ту ж школу, де навчалася раніше, або до іншої (обирають батьки)», — додав міністр.

Більше рекомендацій (зокрема про здобуття освіти внутрішньо переміщеними дітьми та тими, хто опинився на тимчасово окупованій території) можна дізнатися за посиланням.<
Читати

Чтайте також:  Як написати заяву про булінг у школі, щоб винних було покарано. Детальна інструкція

Джерело.


Повернутись вверх