facebook

Що не можна робити перед іспитом для вдалої здачі: важливі народні прикмети

Що не можна робити перед іспитом для вдалої здачі: важливі народні прикмети

Незабаром українські школярі складатимуть НМТ і готуватимуться до вступу до вищих навчальних закладів. І хоча формат оцінювання знань школярів суттєво змінився, до підсумкових тестів можна застосовувати ті ж народні прикмети, що існують про екзамени.

Що не можна робити перед складання тесту або іспиту, щоб отримати хороший результат, – читайте в матеріалі нижче.

Прикмети про шкільні іспити
Більшість школярів дуже переживають через підсумкові тести та почуваються невпевнено, навіть якщо у них рівень знань дуже високий. Щоб набути більше впевненості у своїх силах, можна використати народні прикмети.

Що використовувало старше покоління:

У ніч перед іспитом конспект чи підручник клали під подушку. Вважається, що все, що ви вчили, – вляжеться у вашій голові та запам’ятається краще після сну на такій конструкції.

Перед сном покладіть біля ліжка плитку шоколаду, а вранці її з’їжте. Всі знання, які літали у вас у кімнаті перед іспитом, “вбралися” в насолоду. Окрім народних прикмет, шоколад має й іншу властивість – він допомагає покращити розумові здібності.

За добу до іспиту намагайтеся зробити якнайбільше добра іншим людям – про вас думатимуть добре і бажатимуть вам чогось хорошого. Така енергетика дозволить вам отримати добрий результат.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Вранці в день іспиту постарайтеся встати з ліжка з лівої ноги, а потім заходьте до кабінету для іспиту і навіть у будівлю – з лівої ноги. Усі папери (тести, квитки тощо) – тягніть лівою рукою.

Якщо хочете отримати певне завдання, схрестіть вказівний і середній пальці правої руки під час вибору.

Кожна людина має предмети, які приносять удачу. Це може бути прикраса, шкарпетки, шарф, хустка або будь-який елемент одягу. Використовуйте в день іспиту позитивну енергетику цих речей – надягніть це перед випробуванням. До речі, вважається, що успіх притягує синій колір. Але нікому не розповідайте про свої талісмани – це може позбавити їхньої енергетики.

Візьміть будь-яку прикрасу круглої форми, яка не розстібається – каблучку, цільний браслет, круглий шарф, гумка на руку. Подуйте в цю річ і одягніть на себе перед іспитом. Вважається, що це захисне коло, в яке ви загнали свою невдачу.

Перед іспитом переверніть всі стільці та табуретки в будинку ніжками догори. Ця прикмета дивна, але багато людей стверджують, що вона працює.

Дорогою на іспит звертайте увагу, кого зустрічаєте на вулиці – одразу після виходу з дому та біля навчального закладу. Якщо зустрінете чоловіка – удача точно на вашому боці. Якщо жінку – краще повторіть матеріал, можуть бути каверзні питання. Але тут є нюанс, вагітна жінка чи дама з повними сумками – до неймовірної вдачі.

Чтайте також:  У педагогічні університети зазвичай ідуть ті, хто нікуди деінде не зміг вступити, – Лікарчук

Дорогою на іспит наступайте на всі невеликі камінці, але не відкидайте їх ногами. Так ви “зберете” удачу.

Перед іспитом зазвичай бажають “Ні пуху ні пера”, а відповісти потрібно “До біса!”. Багато років вважається, що цей діалог перед важливими випробуваннями приносить удачу та дозволяє пройти труднощі без проблем.

Коли людина вирушає складати іспит, її потрібно не хвалити, а навпаки – лаяти. У цьому процесі можуть брати участь як члени сім’ї, так і друзі. Але й тут є нюанс: не можна лаяти розумові здібності та називати людину дурною чи поганою – це притягує невдачу. Лаяти треба по-доброму.
Що категорично не можна робити перед іспитом
Крім прикмет, існують і дуже суворі заборони, пов’язані з тестами, іспитами та іншими важливими випробуваннями.

Перед іспитом категорично не можна стригти нігті, волосся, мити голову. Якщо доведеться здавати за тиждень кілька іспитів або тестів – ходити на них потрібно в одному й тому самому одязі. Особливо якщо перше випробування ви пройшли вдало.

Вважається, що з волоссям та нігтями обрізаються знання, а під час миття волосся вимивається важлива інформація. А помінявши одяг, можна злякати успіх.

Перед іспитом не можна нічого зашивати – можна “зашити пам’ять” та забути те, що вже вивчили раніше.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Повертатись, якщо ви щось забули вдома, перед іспитом категорично не можна. Намагайтеся заздалегідь усі кілька разів перевірити, щоб такої ситуації не виникало. Якщо ж без повернення обійтися ніяк не можна – мовчки зайдіть у будинок, подивіться на себе в дзеркало, поправте на собі одяг та привітайтеся зі своїм відображенням.

За день до іспиту не можна займатися прибиранням – мити підлогу, підмітати, виносити сміття. І не варто залишати підручники та зошити на столі відкритими, якщо вам потрібно терміново вийти кудись.

Ще один поганий знак напередодні іспиту – наступити на кришку люка. Це попередження про невдачу. Обов’язково одразу знайдіть дерев’яну поверхню, щоб позбутися негативної установки та “передати” її.

У жодному разі не сваріться з кимось напередодні важливої події, інакше витратите велику кількість енергії, яка вам потрібна буде на іспиті.

Є прикмета і для студентів – на сесії, якщо 1 іспит складено на відмінно, заліковку нікому показувати не потрібно, можуть наврочити.

Перед іспитом не можна користуватися чимось на халяву – скористатися купоном на їжу, проїхатися зайцем у транспорті, дозволити комусь за вас заплатити в кафе. Збирайте успіх для важливого моменту.

Джерело.


Повернутись вверх