facebook

Вже з 1 вересня: МОН змінює правила на новий навчальний рік, до чого готуватись

Вже з 1 вересня: МОН змінює правила на новий навчальний рік, до чого готуватись

Батькам варто знати
У МОН розповіли яким буде навчальний рік із першого вересня

Міністр освіти Оксен Лісовий розповів, що за три роки навчання, коли діти перебували на дистанційній формі, українські школярі та студенти мають значні втрати в освіті. Даною інформацією ділиться PMG.ua.

Повномасштабна війна, яка триває вже понад рік, змінила життя українців, а також школярів та студентів. Довгий час вони були на дистанційному навчанні, що не могло вплинути на процес освіти. Через таку форму навчання у школярів та студентів є значні втрати в освіті, тому необхідно розпочати очну форму навчання.

Оксен Лісовий висловлює сподівання, що офлайн навчання все ж таки стартує вже з першого вересня, тобто з початку наступного навчального року. Водночас, він зазначає, що існують і деякі ризики.

Фахівець повідомляє, що частина людей вирушила за кордон і не всі, на жаль, повертаються додому. Тому існує такий ризик, що коли в школах стартує очна форма навчання, частини студентів та вчителів просто не буде.

Варто зазначити, що сьогодні відзначаються суттєві освітні втрати, переважно у соціальному розвитку підлітків. Адже більшість друзів усі зустрічають в університетах, саме там і утворюються громади, ідентичність особистості, а також відточуються м’які навички.

Чтайте також:  "Траву не виривають руками, якщо є газонокосарка". Освітянин спростував міф про таблицю множення на прикладі продавчині з ринку

У Міністерстві освіти сподіваються, що всі втрати можна буде компенсувати різними методами роботи з учнями та студентами.

Джерело.


Повернутись вверх