facebook

Міністр освіти розповів, як компенсуватимуть освітні втрати школярів Україні

Міністр освіти розповів, як компенсуватимуть освітні втрати школярів Україні
В Україні є інструменти вимірювання навчальних втрат. Це тестування, яке здійснюють інституції МОН, Державна служба якості освіти та місцева влада.

Джерело:Lb.ua

Так, Міносвіти має намір компенсувати освітні втрати різними способами. Активними мають бути при цьому і школа, і позашкільна освіта.

Як компенсуватимуть освітні втрати школярів Україні
Освітні втрати, за словами міністра, компенсуватимуть додатковими уроками також. Все ж зважатимуть і на додаткове навантаження для учнів.

Є різні інструменти: літні програми, літні школи, орієнтовані на заповнення конкретних прогалин. Це може бути тьюторинг, безпосередньо робота з дітьми, з малими групами, індивідуальна робота, репетиторство. Також йдеться і про онлайн-контент, який можна разом чи окремо від педагога опрацьовувати, щоб компенсувати втрати,– розповів міністр освіти.

При цьому наголосив, що найголовніше – це вивести дітей в офлайн. Все ж питання безпеки буде пріоритетом.

Також очільник Міносвіти акцентував, що молодь дуже багато втратила через епідемію коронавірусу та повномасштабну війну. Діти протягом трьох років вони не бачили спільнот. Як наслідок – підліткова самотність катастрофічна.

І це позначиться на впевненості людини в собі, на її комунікативних здібностях, на вмінні працювати в команді, на вмінні вирішувати конфлікти, на власне емоційній структурі особистості,– вважає Лісовий.
Як в Україні долатимуть освітні втрати
Раніше Оксен Лісовий називав такі шляхи надолуження освітніх втрат та розривів:

  • перегляд та адаптація освітніх програм;
  • розроблення експрес-курсів;
  • створення додаткового цифрового контенту й розвиток Всеукраїнської школи онлайн;
  • тьюторинг і адаптація освітнього процесу.
Чтайте також:  "Які вазони треба ставити на підвіконня?" Колишній очільник УЦОЯО назвав сертифікацію вчителів "ганебним шоу"

Джерело.


Повернутись вверх