facebook

Школярів лишатимуть на другий рік? Освіту поставлять на європейські рейки

Школярів лишатимуть на другий рік? Освіту поставлять на європейські рейки

Новий міністр освіти звернувся до українців, які виїхали за кордон, щоб ті ділилися практикою

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий запропонував ділитися думками та досвідом щодо зміни підходів у навчанні. Урядовець зазначив, що два роки ковіду та рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове. Це і про велику кількість предметів, і про навчання онлайн, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене.

“Тому прошу вас поділитися своєю думкою з цього питання у коментарях і розповісти про досвід відвідування ваших дітей шкіл за кордоном. Наша спільна мета – створити для дітей можливості здобути якісну, корисну та сучасну освіту,” – написав міністр.

Тетяна Манакова повідомила, що працює у Берліні у старшій школі, 7-10 класи.

Предметів дійсно не так багато, основні: німецька, англійська, математика. Інші предмети поєднано у курси: біологія, хімія, фізика- NAWI( природничі науки), історія, соціологія, георгафія GAWI, курси охоплюють основні поняття з даних предметів, те що важливо для пратики у подальшому житті. Мову і літературу не поділяють на окремі предмети, вичитуються блоками.

За словами Тетяни, головна мета навчання у Німеччині – практичні навички та знання. Тем вивчають менше, але якісніше.

Чтайте також:  Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Також, за словами Тетяни цілком звичним явищем є повторне проходження курсу навчання: Ніякого тиску на учнів, не засвоїв програму – лишаєшся на повторний рік навчання.

Джерело.


Повернутись вверх