facebook

Чи можуть в Україні мобілізувати студентів у разі загострення на фронті: відповідь від депутата

Чи можуть в Україні мобілізувати студентів у разі загострення на фронті: відповідь від депутата

За певних обставин студентам також можуть вручити повістку.

Деякі українці отримали відстрочку від мобілізації під час війни, і до цього списку входять студенти. Поки йде навчальний процес, їх не можуть призвати на службу, однак є причина, через яку цю категорію все ж таки мобілізують.

Народний депутат України Юлія Гришина заявила, що студентів можуть мобілізувати, якщо на фронті відбудеться загострення ситуації, проте все залежить від рішення військового керівництва.

“Якщо буде необхідно, якщо буде загострення ситуації, то військове керівництво ухвалить рішення про те, що нам потрібна або загальна мобілізація чи розширення переліку категорій українців, які мають бути мобілізованими”, – повідомила Гришина.
Якщо таке рішення буде ухвалено, статус студента просто анулюють, тобто військової служби не уникнути. Варто зазначити, що на даний момент від мобілізації звільнено студентів та аспірантів денної та дуальної форми навчання.

Однак, за певних обставин, таким особам можуть вручити повістку. Відстрочка діє лише під час навчання, а після отримання диплому, вступу до іншого закладу чи відрахування – ні.

 

Чтайте також:  Підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році починаються та закачуються літні канікули

Джерело.


Повернутись вверх