facebook

Про навчання у школах до 30 червня, – Сергій Дятленко

Про навчання у школах до 30 червня, – Сергій Дятленко

“Щось я ніяк не можу зрозуміти колотнечу навколо строків чи то термінів завершення цього навчального року в школах.

Що не так в моїх міркуваннях?” – Про це пише експерт з питань організації та розвитку шкільної освіти Сергій Дятленко на своїй фейсбук-сторінці.

Дано:

1) норму про 175 обов’язкових навчальних днів на час воєнного стану в ЗУ Про повну загальну середню освіту призупинили (вартувало би її замінити на 35 навчальних тижнів, але то вже інше питання) як і вимогу завершити навчальний рік до 1 липня.

2) Натомість постановою КМУ від 24 червня 2022 р. № 711 визначили, що цей навчальний рік триває по 30 червня.

А це означає, що кожен ззсо МОЖЕ:

– продовжувати навчальний процес до 30 червня, якщо він з якихось причин не досяг позначки у 35 навчальних тижнів за передбаченими формами навчання.

35 тижнів, до речі, не є вимогою десь зафіксованою, АЛЕ саме на 35 навчальних тижнів розраховані навчальні програми. І якщо не досягти цього рівня

шляхом продовження навчального процесу чи без такого продовження, то вийде, що освітні втрати учнів були допущені, в тому числі, з вини закладу.

Чтайте також:  Реформа старшої школи "скоротить" кількість предметів, – експерти

– проводити до 30 червня екскурсії, навчальну практику, літні школи, видавати документи про освіту тощо. Тобто все, що робили і раніше в цей час і все, що передбачено ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ закладу.

– Реалізовувати програму з компенсації освітніх втрат.

Але я ніде не можу побачити вимоги/потреби поголовно продовжити навчання до 30 червня чи не відпускати вчителів у відпустки до 30 червня.

Чи це я дуже просто дивлюся на процеси чи хтось дуже завумно?

Джерело.


Повернутись вверх