facebook

В. Бєлий: як школам отримати професійного вчителя

Вакансія у школі. Як працюють у цьому випадку у французькій системі освіти?

Міністерство щорічно заздалегідь виставляє публічно всі вакансії всіх освітніх закладів країни.

Бажаючі подають свою заявку до якихось з них.

Заявка супроводжується витягом з особової справи, що знаходиться у держреєстрі, де відображаються персональні індикатори (у балах) рівня професійності педагога згідно єдиної для країни таблиці цих індикаторів.

Комісія підраховує бали з особової справи, плюс бали соціальної підтримки особи за наявності відповідної специфіки (місце проживання, наявність дітей тощо), плюс бали за письмове тестування претендента у незалежному від керівника закладу та місцевої влади форматі.

Хто має найбільше балів, той і отримує, якщо хоче саме до цього закладу, атестацію на зайняття вакантної посади у наступному навчальному році.

Так заклад отримує найбільш професійного і відповідного вимогам держстандартів до посади спеціаліста, а педагог є повністю незалежним від прихильності / упередженості очільника закладу чи телефонних тіньових домовленостей з місцевими «впливовими персонами».

Чому у нас досі немає детального дослідження організації справи у подібній площині?

Бо у нас досі (допоки?) панує тіньовий освітньо-адміністративний неофеодальний устрій, для якого подібний варіант, як «кістка у горлі».

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

 

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

Джерело.


Повернутись вверх