facebook

МОН розглядає премії для вчителів за компенсаційні уроки

Додаткові уроки для надолуження учнями освітніх втрат мають гідно оплачуватися

Інформує Всеосвіта.

У МОН вважають, що виправлення освітніх розривів у знаннях школярів не повинно просто перекластися на плечі вчителів, і будь-які додаткові компенсаційні заняття не можуть бути безкоштовним навантаженням на освітян.

Чи повинна оплачуватися понаднормова робота вчителя з учнями для надолуження втрачених під час війни знань?

Додаткові компенсаційні заняття, які допоможуть дітям подолати освітні втрати, мають гідно оплачуватися та не мати значних обсягів понаднормової роботи для вчителя.

Про це йдеться в інформаційних матеріалах Міністерства освіти і науки до слухань у комітеті ВР з питань освіти, науки та інновацій, що будуть присвячені освітнім втратам і освітнім розривам учнів, і відбудуться 11 травня, повідомляє osvita.ua.

Важливо, що така робота не повинна стати ще одним додатковим неоплачуваним або низько оплачуваним навантаженням для вчителів, які мають отримувати гідну оплату праці та не мати значних обсягів понаднормової роботи. Одним зі способів вирішення цієї проблеми може бути освітня субвенція на години варіативної складової, зокрема на індивідуально-групові заняття, адже не кожна громада може профінансувати такі видатки, — наголошують у МОН.

Разом із тим у Міністерстві фінансів України вважають передчасним обговорення питання визначення фінансового ресурсу для забезпечення заходів щодо компенсації освітніх втрат та освітніх розривів.

Чтайте також:  Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році?

Питання визначення обсягу фінансового ресурсу та джерел для забезпечення заходів із компенсації освітніх втрат і освітніх розривів, згідно з позицією Міністерства фінансів, доречно розглядати лише за результатами напрацювання алгоритму проведення відповідних досліджень і формалізації механізму вимірювання освітніх втрат і освітніх розривів, — зауважують у МОН.

Зважаючи на це, у Міносвіти вважають, що в умовах обмежених часових, матеріальних і людських ресурсів для подолання освітніх втрат у навчанні варто застосовувати заходи, які є більш універсальними й автоматизованими, і максимально використовувати вже існуючі ресурси та оптимізувати час навчання тощо.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Як відомо, Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської адміністрації змінив у травні-червні цього року звичну класно-урочну систему на індивідуалізоване / групове навчання та запроваджує проведення індивідуальних і групових компенсаторних занять.

Джерело.


Повернутись вверх