facebook

Уряд виділив кошти на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів

Уряд виділив кошти на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів

Кабінет Міністрів погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Пряма мова:

За нашими даними, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. Тож 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах.

Ще 1 млрд грн державної субвенції передбачено на закупівлю шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні – це орієнтовно 300 тис. дітей по всій країні.

Наше завдання – збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів – одні з них.

Ми також розуміємо, що 2,5 млрд грн недостатньо для цілковитого закриття потреби, тому продовжуємо активно працювати з донорськими організаціями. Заразом закликаємо громади до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість – партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади.

Чтайте також:  Предметів стане менше, репетиторів – теж. Стало відомо нові подробиці реформи старшої школи в Україні

Працюймо спільно, аби забезпечити доступ до освіти кожній українській дитині.

Джерело.


Повернутись вверх