facebook

Сайт osvita.ua використовує неперевірені та недостовірні відомості: заява МОН

У Міносвіти заявили, що сайт osvita.ua не є офіційним інформаційним ресурсом МОН.

 


Усі інформаційні повідомлення, які оприлюднюються на сайті osvita.ua, не є офіційними заявами Міністерства. Про це повідомили у Міносвіти.

Протягом останнього часу на сайті osvita.ua регулярно оприлюднюються інформаційні матеріали про окремі результати реалізації державної політики у сфері науки і освіти, у тому числі з питань, які належать до компетенції Міністерства освіти і науки України, але без посилання на офіційні джерела або без пояснень посадових осіб Міністерства.

За даними оперативного моніторингу, авторами вказаних інформаційних матеріалів у переважній більшості випадків є громадяни, які не є працівниками Міністерства або інших органів управління освітою. У той же час при підготовці таких матеріалів нерідко використовуються неперевірені і навіть недостовірні відомості, – йдеться в офіційному повідомленні МОН.

Як пояснили у Міністерстві, вони неодноразово зверталися до керівників сайту osvita.ua з клопотаннями про налагодження ефективного інформаційного співробітництва, втім вказані клопотання залишилися без розгляду.

Міністерство заявляє, що сайт osvita.ua не є офіційним інформаційним ресурсом Міністерства освіти і науки України. Відповідно усі інформаційні повідомлення, які оприлюднюються на сайті osvita.ua, не є офіційними заявами Міністерства, – пишуть на сайті МОН.

Чтайте також:  "А що це ми будемо Пушкіна вивчати?" Вчителька розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

Міністерство роз’яснює, що відповідно до абзацу першого статті 2 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» засоби масової інформації України відповідно до законодавства України мають право висвітлювати всі аспекти діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані надавати засобам масової інформації повну інформацію про свою діяльність через відповідні інформаційні служби органів державної влади та органів місцевого самоврядування, забезпечувати журналістам вільний доступ до неї, крім випадків, передбачених Законом України «Про державну таємницю», не чинити на них будь-якого тиску і не втручатися в їх виробничий процес. Засоби масової інформації можуть проводити власне дослідження і аналіз діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, давати їй оцінку, коментувати.

Відповідно до абзацу другого зазначеної статті розрив чи змішування змісту офіційної інформації, що оприлюднюється, коментарями засобу масової інформації або журналістом не допускається.

З урахуванням зазначених правових приписів, Міністерство освіти і науки України повторно запевняє про готовність своєчасно надавати засобам масової інформації відповідно до вимог законодавства будь-які відомості про аспекти діяльності Міністерства, у тому числі повну інформацію про свою діяльність, забезпечувати журналістам вільний доступ до неї (окрім передбачених законом випадків).

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Нагадуємо, що видавництво «Всеосвіта» є незалежним, офіційно зареєстрованим ЗМІ. Ми не підтримуємо жодну політичну партію. Головна мета – прозоре та різнобічне висвітлення усіх подій, що відбуваються у сфері освіти. Редакція публікує лише перевірену інформацію, отриману з надійних джерел.

Джерело.


Повернутись вверх